Ida Byager Schjærff - Art for future

Gå til indhold

Hoved menu

Ida Byager Schjærff

Kunstnere > G-O
 

Ida Byager Schjærff
 

Udvalgte udstillinger:
Har siden 2004 bl.a. udstillet i adskillige kunstforeninger

 

Dage med stille sne

Vi tematiserer vintertiden i udstillingen ”Dage med stille sne” af Ida Byager Schjærff.
D. 7. januar 2017, kl. 14-16 er der fernisering i Galleri Art for future, Vigerslevvej 142, 2500 Valby, hvor kunstneren vil være til stede. Vi byder på et lille glas og alle er velkomne.

Rent motivisk er der ikke meget sne i udstillingen, men den beskriver en fremadskridende rejse gennem indre landskab, som minder meget om en vinterdag med sne, hvor alle lyde "har fået lyddæmper på”; hvor sneen gør alting stille. Dage, hvor man pludselig kan høre sit eget åndedræt og mærke sin egen puls meget tydeligere end ellers og bliver overrasket over, at der er en hel verden derinde, som man ikke har været opmærksom på før. Historier, der får stemme i den hvide stilhed og pludselig beder om ens opmærksomhed. En rejse som ser tilbage på det, der var, det, der måske vil komme, men mest af alt det nu, som altid er det eneste, vi egentlig kan forholde os rigtigt til. De fleste af værkerne er ledsaget af et digt.

Ida Byager Schjærff har i flere år arbejdet med mixed media og collage, og denne gang har kunstneren fortrinsvis arbejdet med stof, broderier og blonder. Nogle af værkerne er rene stofcollager, mens andre består af både stof og papir.

Ida Byager Schjærff er uddannet fra Bjørn Ignatius Øckenholts Billedkunstskole i København.

Galleriet er åbent onsdage og torsdage kl. 13-17 eller efter aftale.
Udstillingens sidste dag er d. 26. januar.


131.2
Mumbaifootprints
Collage
50x40
Indrammet
dkk.: 3.500,-

131.3
Wolfbat
Collage
50x40
Indrammet
SOLGT

131.4
Starflowergarden
Collage
50x40
Indrammet
dkk.: 3.500,-

131.5
Unter den Linden
Collage
50x40
Indrammet
dkk.: 3.500,-

131.6
Porcelainview I
Collage
50x40
Indrammet
dkk.: 3.500,-

131.6
Porcelainview I
Collage
50x40
Indrammet
dkk.: 3.500,-

131.7
Valentinegreeting II
Collage
50x40
Indrammet
dkk.: 3.500,-

131.8
Valentinegreeting I
Collage
50x40
Indrammet
dkk.: 3.500,-

131.10
New York - Chicago
Collage
50x40
Indrammet
dkk.: 3.500,-

 

131.11
New York Old School
Collage
50x40
Indrammet
dkk.: 3.500,-

131.12
Kyotogarden
Collage
50x40
Indrammet
dkk.: 3.500,-

 

Om kunstneren:
f. 1964.
Som billedkunstner er hun autodidakt, men har fulgt flere korte og lange kurser hos Bjørn Ignatius Øckenholt.

De sidste 4 år har Ida Byager Schærff arbejdet med collage - efter flere år, hvor hun arbejdede "collageagtigt" med maleriet! Collagerne er fremstillet i papir med tusch på karton i flere lag. Collagerne er som regel lavet af genbrugsmaterialer: Brugt tøj, ting, hun finder på gaden eller andre steder, slikpapir, servietter, gamle plakater på en mur, metrobilletter, æggeblomme, gulerodsskræl, krydderier, kaffegrums, hægter, sytråd, brudstykker af en avis eller fotos, hun selv tager og bruger dele af. Det handler om form, flader og farver, så alt kan bruges. Hun rejser en del, og når hun rejser, fungerer collagerne som en bearbejdning af indtryk af det sted hun er og de ting, hun finder og møder. På den måde bliver billederne en slags "postkort" eller souvenirs, der afspejler, det sted, hvor de blev til. Hun medbringer kun tusch hjemmefra, en sort og en hvid, resten finder hun lokalt.

Hun elsker ornamenter, former og farver. Mønstre er for hende ALT, hvad hun kan lægge ind i collagens billedflade. Hun ser hver collage, som et selvstændigt univers, et snapshot, der beskriver en oplevelse, et sted, en følelse. Hver collage fortæller sin egen historie, men da hun altid arbejder i serier, danner collagerne også en fælles fortælling. Når serien er slut og materialet er brugt, ligger der en lille "film".

Hun er uddannet teater- og filmdramaturg og har arbejdet med teateropsætninger i en årrække. Dramaturgi handler om at skabe en fortælling af billeder og handling. Det gør hun også i sine collager. Hver collage er en "scene", en del af hendes fortælling, som hviler i sig selv, men som samtidigt leder videre til næste billede eller "scene". På den måde fortæller hun i en serie af collager en lille "film" af indtryk, en historie ud fra nogle elementer, som hun er blevet fascineret af. Hun leger ind imellem med tanken om, at de skal ledsages af hver sit musikstykke!Tilbage til indhold | Retur til hoved menu