Lars Pryds - Art for future

Gå til indhold

Hoved menu

Lars Pryds

Kunstnere > G-O
 

Lars Pryds

 

Udstillinger:
Har siden 1980erne udstillet tegninger, malerier og collager i ind- og udland, bl.a. på:
Kunstnernes Påskeudstilling, Aarhus
Factory Art Gallery, New York
Kunstcentret Silkeborg Bad
Galleri Lisse Bruun, København
Esbjerg Museum
Galleri Pagter, Kolding
Jäger & Jansson Galleri, Lund, Sverige
North Art Gallery, København
Artists’ Union, Skt. Petersborg, Rusland
Koldinghus Museum


 

Fail Until You Don´t
-en udstilling og en bogudgivelse af Lars Pryds

D. 5. august kl. 14-16 er der fernisering på udstillingen "Fail Until You Don´t" af Lars Pryds, i Galleri Art for future, Vigerslevvej 142, Valby. Ved ferniseringen præsenterer Lars Pryds desuden en lille eksklusiv bogudgivelse, der deler titel med udstillingen. Kunstneren er naturligvis til stede.

For tredje gang kommer trioen Jazz for Pleasure og er med til at gøre en fernisering endnu mere festlig. Hver for sig har de tre medlemmer stor erfaring med såvel bigband som mindre jazzgrupper.

Vi glæder os til en fernisering med noget der kan glæde både øjne og ører. Vi byder på en lille forfriskning og alle er velkomne.

"Hvornår ved du, at et billede er færdigt?" bliver Lars Pryds ofte spurgt. Ét svar er – når der ikke kan tilføjes mere. Et andet, at det er færdigt, når der ikke kan laves flere fejl på lærredet/papiret. Når dét, der ikke er helt perfekt, enten er rettet, fjernet eller malet over – en proces, der afhængig af det enkelte billede kan tage lang eller kort tid.

Værkerne på denne udstilling er resultater af en sådan proces. De fleste er blevet til i forbindelse med et ophold i kunstnerboligen ART 56° i Hvide Sande i juli måned, mens enkelte er skabt på Lars Pryds’ eget atelier inden for det seneste år. Muligheden for at forlægge arbejdet med billederne til et helt andet sted, rent geografisk, har givet anledning til en forenkling af processen med et renset og prioriteret, næsten minimalistisk udtryk som resultat.

Udstillingens titel er inspireret af Bruce Springsteen’s selvbiografi "Born to Run", hvori han fortæller, hvordan han i slutningen af halvfjerdserne forsøger at mixe optagelserne til "Darkness on the Edge of Town" til et sammenhængende album. Han ved ikke meget om at PRODUCERE musik og vil have ALT med – alle ‘takes’ og instrumenter skal fylde lige meget, og det fungerer bare slet ikke. Til sidst lykkes det at få skrabet al overflødig lyd væk, det hele falder på plads – og Springsteen opsummerer processen ganske poetisk: "We failed until we didn’t".

Det handler om musik, men beskrivelsen passer præcist på Lars Pryds' måde at arbejde med malerierne på – her hældes også som regel en masse udtryk, objekter, stoflighed, materialer, farver, former og referencer ind i formatet. Og så arbejdes der, til billedet samler sig og fungerer kompositorisk, taktilt og koloristisk.


Galleriet er åbent onsdage og torsdage kl. 13-17 eller efter aftale
Udstillingens sidste dag er d. 31. august.


133.1
Venezia
Mixed media på papir
Indrammet
40x30
Dkk. 1.800,-

133.2
Pil
Mixed media på papir
Indrammet
40x30
Dkk. 1.800,-

133.3
Polkadots
Mixed media på papir
Indrammet
40x30
Dkk. 1.800,-

133.4
Uden titel
Mixed media på papir
Indrammet
40x30
Dkk. 1.800,-

133.8
Conti contact
Mixed media på lærred
Indrammet
30x25
Dkk. 2.500,-

133.9
16/12/21/21/05
Mixed media på lærred
Indrammet
30x25
Dkk. 2.500,-

 

133.10
Fund, Memories of Blônduós
Mixed media på lærred
50x40
Dkk. 4.800,-

133.11
Fund
Mixed media på lærred
50x40
Dkk. 4.800,-

 

133.5
Katharsis
Blyant på papir
Indrammet
46x36
Dkk. 1.800,-

133.6
Katharsis
Blyant på papir
Indrammet
46x36
Dkk. 1.800,-

133.7
Katharsis
Blyant på papir
Indrammet
46x36
Dkk. 1.800,-

Om kunstneren:
Billedkunstner BKF, grafisk designer MD

Lars Pryds er billedkunstner og grafisk designer. Hans billedkunstneriske værk består primært af maleri og collage, med inspiration fra pulserende storbyer og de oversete strukturer i overflader som murværk, asfalt og materialer, der bærer spor efter slid, langvarig brug og menneskers tilstedeværelse. Billederne er "samplinger" og kommentarer – til livet, til kærligheden og til den globalisering, der på godt og ondt er en del af vores hverdag, menneskeligt som kunstnerisk.

Kunsthistoriker, mag.art. Lise Seisbøll har beskrevet Lars Pryds’ arbejds
"Som en urban bohème slentrer han rundt og øjner og opsamler nedfaldne puds- og metalstumper fra gader, der ellers pulserer af hastværk. Som styret af en stille afstandtagen til masseproduktion og forbrugerræs bærer kunstneren sine erobrede småstumper hjem til atelieret, hvor de finder nyt liv, fastholdt af akryl, lak eller tape. Det forgangnes og det forgængeliges oprindelighed bringer stumperne med sig over i værket, hvor der til stadighed etableres nye betydninger." (fra: Pages of a Non-Existent Diary, 2012)

Som art director og grafisk designer har Lars Pryds mere end 25 års erfaring fra nogle af Danmarks største dagblade og magasiner samt fra opgaver som fx bogtilrettelægning, illustration og identitetsdesign for virksomheder, foreninger og private. Han har vundet adskillige internationale priser for sit grafiske design.

Lars Pryds er født 1962 i Kolding. Han bor i København og er partner/ejer i Tolstrup Pryds Grafisk Tegnestue (fra 1988).

Uddannelse
Master i Design fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (2011-2013).
Tegner/grafiker fra Kunsthåndværkerskolen (nu: Designskolen) i Kolding (1983-1987)

Medlem af
BKF, Billedkunstnernes Forbund (fra 1989).
DJ, Dansk Journalistforbund (fra 1998).
SND, Society for News Design (fra 1998).
Kunst2100 (fra 2011). Næstformand 2013–2014, formand 2014–2016.


Tilbage til indhold | Retur til hoved menu