Gerda Louise Buchgraitz

Gerda Louise Buchgraitz


Gerda Louise Buchgraitz


Når Gerda Louise Buchgraitz sætter sig ved staffeliet er det hvide lærred oftest inspiration nok i sig selv. Hun går bare i gang og så er det først senere i processen når linjerne, formen og farvefladerne er ved at tage form, at ideen til motivet opstår. Her bliver det en kombination af det bevidste og det ubevidste som er med til at fremkalde motivet. Det bliver til temaer som undertrykkelse, frihedstrang, udfordringer, valg og prøvelser som gengives i abstrakte, figurative symboler.

Gerda Louise Buchgraitz inspireres også af mytologien, men her er det især kvinderne interessen falder på, fx skæbnegudinder, Eris med stridens æble – retfærdighedens gudinde eller blot kvindeportrætter som udtrykker livets mange udfordringer.

Gerda Louise Buchgraitz siger: ”Mine malerier er først færdige når farverne ”synger”, når helheden ikke længere driller mit øje. Derimod må min eller beskuerens hjerne gerne irriteres, provokeres eller drilles.”


Gerda Louise Buchgraitz maler med akryl på lærreder, papir og skiffer plader. Skifferpladerne er fra da de fik skiftet taget på deres eget hus i Horsens.


Udstillinger bl.a.:

Fyns Kunstmuseum, Odense

Kunstnernes Sommerudstilling, censureret

Art Present, Paris

Art Copenhagen

Art-messe, Herning

Galleri Sct. Gertrud, København

Galeri Süd, Magdeburg

Galleri Lykke, Odense

Glyptoteksgalleriet, København

Andersen Art, København

Galleri Clifford, Daugård


Udsmykninger (udpluk):

Marselisborg Centret

Velux, Østbirk

Skyrum Idrætsefterskole

Bankagerskolen, HorsensKulturstøtte:

Kulturministeriet

Rømerfonden, Århus

Vejle Amt


Galleri Art for future, Vigerslevvej 142, 2500 Valby. Ring: +45 27105065. Email os: art@art-for-future.com

Copyright @ All Rights Reserved