Olav Johannisson

Olav Johannisson


Olav Johannisson

 

Der skulptureres i sten, ler, bronze og senest også i træ, og i størrelser varierende fra et par hundrede gram til  tre tons. Og der udstilles på messer og markeder, i ind- og udland, på gallerier og i kunstforeninger, censureret og ucensureret, og  i forhaver og baghaver. Der laves bestillingsopgaver (Farumsøsti) og til det frie marked. Og så males der, og undervises i div. billedkunstneriske discipliner.

I stenene er der ofte taget udgangspunkt i former fra vores forfædres stenredskaber: dolke, økser mm., med deres umådelig elegante og stramme i linjerne, og den historiske anknytning og vingesus giver for mig en ekstra dimension. Og de rejses som torsoer.

Ler skulpturerne tager mere eksplicit udgangspunkt i mennesket/kroppen, og   er mere naturalistiske om end med en ekspressiv og mere rå fremtræden.

Malerierne har for det meste også referencer til mennesket og noget arkaisk, sakralt og/eller samfundsrelateret. En nyere serie er lavet med inspiration fra vor natur/naturen. Og fremstår som mere eller mindre abstraherede landskaber.Galleri Art for future, Vigerslevvej 142, 2500 Valby. Ring: +45 27105065. Email os: art@art-for-future.com

Copyright @ All Rights Reserved