Pernille Krogh

Pernille Krogh


Pernille Krogh


Pernille Kroghs billedudtryk domineres af stregen. Hun arbejder med linjens evne til at udtrykke og fastholde et sanseligt nu.

Hun har gennem længere tid været optaget af at eksperimentere med sine såkaldte Mixed Media billeder, hvor hun på en bund af pap kombinerer grafiske og maleriske teknikker med collage og foto. Pladerne har, med deres kontrast mellem blanke og matte flader, en egen stoflighed og dybde.

Billederne ligger med deres form og stoflighedskontraster i spændingsfeltet mellem det rå og det poetiske.

Mennesket er et tilbagevendende motiv i mine billeder. Hun er optaget af relationer mennesker imellem samt forholdet mellem natur og menneske – Dilemmaet mellem det naturgivne og det kulturbestemte.

Skygger inspirerer hende, og de danner ofte udgangspunkt for nogle billedserier. Det kan være Nordiske skygger fanget i hendes have eller ”Skyggen af en død sæl” med fragmenter af skeletdele.


Tom Jørgensen, Redaktør på Kunstavisen og kunstanmelder på Jyllandsposten, skriver:

Pernille Krogh arbejder typisk i serier, hvor et konkret sted som Barcelona og Berlin, et konkret motiv som fluer, høns og småkravl i en sø eller mere subjektivt ladede motiver som ”Forhold” undersøges til bunds, kompositorisk såvel som stemningsmæssigt. Fælles for alle serierne er den på én gang elegante og spontane linjeføring, som er et kendemærke for Pernille Kroghs kunst sammen med den raffinerede vekselvirkning mellem drømmeagtige sekvenser og håndfaste jordnære motiver. En blanding og et spil, som Pernille Krogh formår at skabe en smuk syntese ud af.   


Galleri Art for future, Vigerslevvej 142, 2500 Valby. Ring: +45 27105065. Email os: art@art-for-future.com

Copyright @ All Rights Reserved